Je voeding in orde hebben of deze aanvullen met herstelproducten is altijd een goede manier om zo snel mogelijk te herstellen na een intensieve workout. Toch is voeding niet de enige manier om je herstel te versnellen: hieronder vind je vier manieren waar je waarschijnlijk nooit eerder aan hebt gedacht.

Foamrollen
Foamrollen is een prima manier om je spierherstel te versnellen. Heb je stijve kuiten, spierpijn of rugklachten dan is een foamroll erg handig. Het is een cilindervormige rol die gebruikt wordt voor zelfmassage. Ook wel ‘self-myofascial release’ genoemd. Ze zijn er in allerlei verschillende vormen, kleuren en hardheden. Je spieren kneden na een zware training vermindert spierpijn en –stijfheid, omdat je de verklevingen van het bindweefsel doorbreekt en de doorbloeding verbetert.


Halterstang

Gebruik een halterstang om je kuiten en achillespezen los mee te maken, in het bijzonder wanneer je net een lange hardloopronde achter de rug hebt. Leg je onderbenen op de stang (of één been tegelijk op het handvat van een kettlebell) en beweeg heen en weer om de verklevingen te doorbreken.

Weerstandsband
Maak een stevige weerstandsband laag vast aan een squatrek en stap in de ‘lus’. De weerstandsband zou net iets boven je enkel moeten zitten. Sta met je rug naar het rek en zet een paar stappen vooruit (zodat er spanning komt te staan op de band). Duw je knie nu een paar keer voorbij je tenen. Herhaal met je andere been. Fysiotherapeuten noemen dit ‘band distraction’, en het helpt je om een betere enkelmobiliteit te krijgen. Wat je daaraan hebt? Betere squats en deadlifts.

Tennisbal
Je doelen: bil- en borstspieren. Het voordeel: een verbeterde heupmobiliteit en reikwijdte van het bovenlichaam. Zit op een tennisbal en draai, zodat de tennisbal je bilspieren masseert. Deze kunnen behoorlijk stijf en verkleefd zijn door het vele zitten. Doe hetzelfde met je borstspieren, houd hiervoor de bal tussen een muur en je borst. Bron; menshealth.nl