Ontbijttips voor extra eiwitten!

Zo kom je aan je dagelijkse dosis eiwitten in de ochtend!

Een aantal personen die mee hebben gedaan aan een onderzoek en een eiwitrijk ontbijt aten voelden zich langer verzadigd dan degenen die hetzelfde aantal eiwitten aten tijdens een andere maaltijd. “Het is heel belangrijk om je dag te beginnen met proteïnen. Mensen die opstarten met een eiwitrijk ontbijt hebben minder last van vreetbuien en zitten langer vol”. Cornflakes of een geroosterde boterham zonder enige vorm van proteïne zorgen meestal voor een dip halverwege de ochtend, waardoor je sneller weer gaat eten. Volg onze ontbijttips om dit te voorkomen!

Ontbijttips

Lang verhaal kort: sla de eiwitten ’s ochtends over en je zult lijden onder de gevaarlijke combinatie van honger en weinig energie. “Hoewel je van een koolhydraatrijk ontbijt een uur vol zit, kunnen eiwitten je drie uur tevreden houden”. “Het kost meer tijd om eiwitten te verteren dan koolhydraten, waardoor honger langer uitblijft.”

Gelukkig zijn eieren niet de enige dieet-proof manier om aan je eiwitten te komen. Maak handig gebruik van onderstaande ontbijttips en start je dag helemaal goed!

Griekse yoghurt

Hoewel granola een uitstekende bron van goede koolhydraten en vetten is, voeg je er ’s ochtends voortaan beter een kommetje Griekse yoghurt aan toe. Goed voor 17 gram eiwitten, dezelfde hoeveelheid als ongeveer drie eieren!

Eiwitpoeder

Vervang een derde van je favoriete pannenkoekenmix door eiwitpoeder en upgrade je ontbijt gelijk met 20 gram eiwitten. Gebruik hiervoor onze vanille wei-eiwit en deze maakt je pannenkoek gelijk een stukje zoeter van smaak!

Chiazaden

Strooi voor extra proteïnen ’s ochtends een handje chiazaden over je havermout. Die bevatten, naast zo’n vijf gram eiwitten per ons, ook calcium en vezels. Ook niet onbelangrijk: ze zijn lekker én goed voor je hart.

Eiwitpannenkoeken

Pancakes for breakfast? Hellyeah! Maak gemakkelijk pannenkoeken rijk aan eiwit die nog lekker zijn ook! Prak 3 rijpe bananen, voeg er een schepje eiwitpoeder doorheen, 2 eieren en een scheutje kaneel. Beetje opkloppen zodat ze lekker luchtig worden en bakken maar. Heerlijk én gezond.

Quinoa

Geef je ontbijtbord een makeover en verruil de havermout voor quinoa, dat met 12 gram per kom twee keer zoveel eiwitten bevat. Ook zit er een dubbele hoeveelheid magnesium in, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het ontspannen van je spieren.

Bacon

Beleg je geroosterde boterham met drie of vier stukken kalkoenfilet in plaats van bacon en jouw ochtend is op slag 25 gram eiwitten rijker.

Zwarte bonen

Kies ’s ochtends eens voor iets anders en ga voor zwarte bonen in je breakfast burrito. Zo geniet je van een hartig ontbijt, zónder eieren.

Amandelboter

Heb je haast? Smeer een klodder amandelboter op een banaan: twee eetlepels zijn al goed voor zeven gram eiwitten. Niet slecht toch?

 

You May Also Like…

Sport en Voeding tijdens je vakantie

Sport en Voeding tijdens je vakantie

Sport en Voeding tijdens je vakantie De laatste week mogen we hier in Nederland echt niet klagen qua weer maar velen van jullie zullen toch ook op vakantie gaan. Wij krijgen vaak vragen over sport en voeding op vakantie. Vandaar dat wij hebben besloten om een blog...

Na het sporten kan je deze fouten met eten maken

Na het sporten kan je deze fouten met eten maken

Fouten met eten na het sporten Er zijn ontzettend veel supplementen waarmee je weer kan 'bijtanken' na het sporten. Echter maken veel mensen nog steeds fouten met hun eten na het sporten. Hoewel er een juiste tijd is voor deze producten is het niet perse nodig om na...

Vet verliezen zonder trek: 9 manieren om vet te verliezen

Vet verliezen zonder trek: 9 manieren om vet te verliezen

Hoe verlies je vet zonder dat je de hele tijd honger hebt? Je kunt best een calorie tekort hebben zonder heel de dag te leven op konijnenvoer en rijstwafels. Soms is het leven niet zo moeilijk als dat iedereen denkt en dat geldt ook voor vet verliezen. Check deze 9...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *