Vitamine D3

(8 klantbeoordelingen)

Een beetje extra zon in de vorm van een gummie? Neem dan een vitamine D3 gummie van Fitshape! Bovendien zijn ze vegetarisch, glutenvrij en vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen!

 • Heerlijk met een natuurlijke smaak
 • De gummies zijn makkelijk te eten
 • Zorgt voor een goede weerstand van het lichaam
 • Helpt bij opname van kalk en fosfor in de botten
 • Behoud van sterke botten en sterke tanden
 • Behoud van soepele en sterke spieren

14.95

Als u dit product koopt, zult u 15 Punten verdienen!

Veilig bestellen met

Wat is vitamine D3?

Vitamine D3 is een in vetoplosbare vitamine. Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan maken. Het wordt in je huid gevormd onder de invloed van zonlicht. Ook zit het in eten: vooral in vette vis zoals zalm, haring en makreel en in lagere gehaltes in vlees en eieren. Vitamine D komt voor in 2 vormen: ergocalciferol (Vitamine D2) en Cholecalciferal (Vitamine D3). Vitamine D3 is de actievere vorm van Vitamine D en wordt het beste opgenomen door je lichaam. Aangezien de zon in de wintermaanden in Nederland onvoldoende kracht heeft voor de aanmaak van vitamine D, zijn voor veel mensen de Fitshape vitamine D3 gummies een zinvolle toevoeging.
Lees meer..

Welke gezondheidseffecten heeft vitamine D3?

Vitamine D3 is nodig om het calcium en fosfor uit je voeding in je lichaam op te nemen. Daardoor draagt het bij tot normale calcium- en fosforgehalten in je bloed. Deze vitamine is erg belangrijk voor de groei en het behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij het behouden van soepele en sterke spieren en is dan ook erg belangrijk in het leven van een sporter.

Verder heeft vitamine D3 een positieve invloed op je immuunsysteem. Het zorgt voor een goede weerstand waardoor je minder snel ziek wordt. Ook speelt het een rol in het proces van weefselgroei en ontwikkeling. Het is nodig om botontkalking zoveel mogelijk te beperken en daarmee het risico op osteoporose op latere leeftijd te voorkomen.

Een tekort aan vitamine D3 kan bij jongeren zorgen voor afwijkingen aan het skelet. Bij volwassenen en ouderen kan er door een tekort op den duur botontkalking, osteoporose en spierzwakte optreden. Een teveel aan deze vitamine komt niet vaak voor. Bij langdurig gebruik van te hoge doseringen kunnen er kalkafzettingen in je lichaam ontstaan. Als je een normaal eetpatroon hebt en het advies voor inname opvolgt zal dit echter niet gebeuren.

Hoeveel vitamine D heb ik nodig?

Volgens de gezondheidsraad geldt een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram vitamine D3. Sommige groepen hebben echter meer vitamine D nodig. Voor jonge kinderen en mensen boven de 70 wordt meer vitamine D aanbevolen. Daarnaast maken mensen met een getinte of donkere huid minder vitamine D aan in de zon. Ook als je huid niet vaak in de zon komt doordat je weinig buitenkomt zal je te weinig vitamine D aanmaken. In deze gevallen is het advies om extra vitamine D in te nemen via een supplement. Ook kun je kiezen voor een multivitamine waar vitamine D in zit, zodat je al je noodzakelijke vitaminen en mineralen binnenkrijgt.  Bovendien is het verstandig om in de wintermaanden je weerstand een extra boost te geven met wat Vitamine C!

Wanneer neem ik vitamine D?

Aangezien de zon in de wintermaanden in Nederland te weinig kracht heeft voor de aanmaak van voldoende vitamine D is voor veel mensen een supplement met vitamine D3 vooral aangeraden in de wintermaanden. Vitamine D wordt in je darmen het beste opgenomen als er ook vet of olie aanwezig is. Het wordt daardoor aangeraden dit supplement in te nemen bij een maaltijd. Daarnaast kan je het beste een vast moment op de dag kiezen, zodat het een terugkerend ritueel wordt en je minder snel een dosis vergeet.

Vitamine D3 kopen

Vitamine D3 is dus onmisbaar voor sterke en soepele spieren, sterke botten en tanden, en een goed immuunsysteem. Omdat je niet altijd genoeg zonlicht ter beschikking hebt kan een supplement een uitstekende aanvulling op je dagelijkse voeding zijn en je helpen om gezond te blijven! Wil jij graag dat extra beetje zonlicht in de vorm van een snoepje? Bestel dan nu de vitamine D3 gummies bij Fitshape!

 • Heerlijk met een natuurlijke smaak
 • De gummies zijn makkelijk te eten
 • Vegetarisch en glutenvrij
 • Vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen
 • Zorgt voor een goede weerstand van het lichaam
 • Helpt bij opname van kalk en fosfor in de botten
 • Behoud van sterke botten
 • Behoud van sterke tanden
 • Behoud van soepele en sterke spieren

Ingredienten

Volume

90 gummies

8 beoordelingen voor Vitamine D3

 1. Ron

  Vit D3 is onmisbaar in het dieet van een sporter. Ik ben tevreden!!

 2. Manouska

  Lekkerder dan pillen en top kwaliteit!

 3. Peter

  zeker een goede aanvulling voor de vitamine D die je lichaam toch ook echt nodig heeft.

 4. Rutger

  Had een tekort aan vitamine d en daarom last van mijn rug. Nooit meer gehad sinds ik deze inneem.

 5. Desiree

  Vitamine D is een vetoplosbare voedingsstof die in beperkte mate door inwerking van ultraviolette zonnestralen in de huid wordt gemaakt en die onontbeerlijk is voor een goede conditie van de botten. Een groot gebrek is geconstateerd bij ouderen die niet of weinig buiten komen sterke aanrader voor iedereen dagelijks. Heeft geen effect op de lever. Dagelijks gebruiken dus!

 6. Jules

  Ja goede aanvulling en lekkere gummies

 7. Charly

  Works great for me and I like how the gummies taste

 8. bob

  Beste manier om je vitamines te nemen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *