Een dag in het leven van Fitshape Ambassadeur Elena.

Hoi allemaal,
ik ben Elena en ga jullie meenemen in mijn sportleven. Al sinds ik 5 jaar ben, doe ik aan judo en de afgelopen jaren train ik meer dan ooit. Sinds 2 jaar doe ik naast judo ook aan krachttraining, waarbij gewichtheffen mijn favoriete onderdeel is. Door de coronacrisis ben ik nu helaas niet op de mat en in de sportschool te vinden, maar vooral in het thuishonk of buiten.

 

Om toch fit te blijven tijdens deze dagen, volg ik een trainingsschema die de trainer heeft opgesteld. De trainingen zijn doordeweeks allemaal in de avond, omdat ik overdag gewoon aan het werk ben. In de lunchpauze probeer ik dan wel even eruit te gaan voor een wandeling of yoga te doen, om niet de hele dag stil te zitten.

 

Op maandag en donderdag doe ik een fullbody krachttraining met de spullen die ik thuis heb en bestaat uit wat losse oefeningen in een circuitvorm. Gelukkig kunnen we nog steeds heel veel doen, alleen zullen de gewichten iets minder zwaar zijn.

 

Op de dinsdag en vrijdag volg ik een online judotraining, die gegeven wordt door oud bondscoach van het Nederlandse team en huidige bondscoach van het Vlaamse Team. Heel leuk om te merken dat je ook in je eentje in de kamer zo erg gepusht wordt om tot het gaatje te gaan. Ondanks dat ik het erg mis om een judomaatje te gooien, kunnen we voorlopig even door met de resistance bands en andere losse oefeningen.

 

Woensdags is de afzien dag voor mij: dan ga ik hardlopen. Als ik ergens slecht ik ben geweest afgelopen jaren, dan is het hardlopen en daarom probeerde ik dat toch wel regelmatig te doen, maar vaak was een serietje kijken dan toch net iets aantrekkelijker. De trainer heeft voor mij een opbouw gemaakt waarbij ik begin met een aantal kilometer hardlopen, wat sprintjes trek en eindig met wat kilometers hardlopen.

 

De laatste trainingsdag in de week is voor mij op zaterdag. Dan doe ik een alternatieve training die ik zelf beslis, dat kan zijn hardlopen, fietsen of skeeleren (of als het weer mag of mooi weer is zwemmen).

 

Normaliter sport ik doordeweeks ook elke avond, alleen zijn de trainingen dan langer en volg ik drie judotrainingen en doe ik ongeveer drie kracht- of alternatieve trainingen per week. Daarnaast heb ik geregeld in binnen- en buitenland wedstrijden.

 

Ik vind het leuk om te zien hoe iedereen zo creatief om gaat met deze situatie om toch het beste ervan te maken. Mensen worden uitgedaagd om challenges te doen en dat houdt het lekker luchtig om toch een beetje in beweging te blijven. Laten we dit vooral ook met z’n allen zo vol blijven houden, om thuis (alternatieve) trainingen te doen. Meer dan je best, kun je niet doen!

 

Stay home, stay safe everyone!

 

Meer weten over Elena? Volg haar dan op Instagram @horstmaneleentje.

elena
Winkelwagen
Je winkelwagen is leeg