Hoe vaak de sportschool in voor optimaal resultaat?

Optimaal resultaat behalen in de sportschool, hoe doe je dat?

Hoe vaak per week moet je de sportschool in voor het beste resultaat? Dat vinden veel mensen lastig..

De één zweert bij twee keer per dag, de ander vindt drie keer per week voldoende. Wat is waar?

Volgens een nieuw onderzoek in Sports Medicine behaal je het beste resultaat als je elke spiergroep twee keer per week traint.

Tijdens dit onderzoek analyseerden ze de spiergroei bij mensen die één, twee of drie keer per week trainden in een tijd van een paar maanden. Zo werd er ontdekt dat als je een spier twee keer per week traint, deze veel meer groeit dan wanneer je deze één per week traint. ”Logischhhhh denk je nu”, maar let wel; dit resultaat behaal je dus alleen met hetzelfde aantal herhalingen. Dus het liefst 6 sets op maandag en 6 sets op donderdag.

De theorie hierachter is als volgt: fitness (krachttraining) triggert een spier voor 48 uur. Na deze 48 uur groeit je spier niet meer tenzij je hem dus wéér traint. Dan geef je, je spier weer een boost voor 48 uur, dus hoe vaker je traint, hoe groter je spieren worden. Hierbij is het natuurlijk wel erg belangrijk dat je de eiwitten in je spieren weer aanvult na je training.

Dus hoe vaak moet je de sportschool in?

De mensen die drie keer per week trainden, behaalden dezelfde resultaten als de mensen die twee keer per week trainden, dus het werkt tot op zekere hoogte. Als je je training split in boven en onderlichaam, doe dan twee keer twee. Dus maandag; bovenlichaam, dinsdag; onderlichaam, woensdag; rust, donderdag; bovenlichaam, vrijdag; onderlichaam (bijvoorbeeld).

Als je liever een total-body workout doet, dan is het aan de raden om drie keer per week te sporten alleen moet je wel zoveel mogelijk oefeningen in een training proppen waardoor je ook langer bezig bent. Voor iedereen een persoonlijke voorkeur natuurlijk…..

Gerelateerde producten

You May Also Like…

Sixpack fabels: dit zijn de 5 grootste fabels over sixpacks!

Sixpack fabels: dit zijn de 5 grootste fabels over sixpacks!

Sixpack Fabels, er zijn er een hoop! Een sixpack. We weten dat je er eentje wilt (je leest dit artikel bijvoorbeeld). En er is een simpele reden dat je er nog geen hebt: je hebt geluisterd naar advies dat complete onzin is. Ja, helaas zit de fitnesswereld vol...

Sporten met een hittegolf – 4 tips!

Sporten met een hittegolf – 4 tips!

Sporten met een hittegolf Deze week gaat het extreem warm worden in Nederland maar dit weerhoudt jou er natuurlijk niet van om te gaan sporten, want sporten met een hittegolf, hoe kan dat nou het beste? Een stukje fietsen of zwemmen kan prima bij hoge temperaturen....

Waarom je vaker moet zwemmen!

Waarom je vaker moet zwemmen!

Waarom je vaker moet zwemmen Cardio kan je op allerlei manieren doen. Een uur op een loopband of crosstrainer in de sportschool kan al heel gauw saai worden. Dus voor de afwisseling kan je ook vaker zwemmen. Gewoon lekker naar het zwembad gaan en baantjes trekken. Er...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *