Perfecte borstspieren (zowel voor ‘t oog als voor kracht)

De perfecte borstspieren

Perfecte borstpieren zijn gemakkelijk te creëren. Als je op zoek bent naar een methode om slanke spieren op te bouwen terwijl je je lichaamsvet vermindert, is er geen betere methode dan deze. Er heeft in de afgelopen jaren een grote verandering plaatsgevonden op het gebied van compound oefeningen. Dit zijn oefeningen die twee of meer verschillende ledematen betrekken. Het gevolg hiervan was echter dat veel mensen geen ruimte meer vrij maakten in hun trainingsschema voor geïsoleerde oefeningen. De Men’s Health trainer Brabon heeft hier een oplossing voor gevonden; de DARC techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat je zowel een spiergroep laat werken als je lichaamsvet aanspreekt, en dat allemaal in supersets!

Wanneer je bijvoorbeeld iemand een chest workout laat doen, zou Brabon van Men’s Health beginnen met een compound oefening zoals een dumbbell press. Vervolgens moet je direct doorgaan met een isolation oefening waarbij hij een apparaat zoals de Pec Deck gebruikt. Dit alles vóór hij je 3-4 sessies van een HIIT-oefening voor je onderlichaam laat doen.

De reden dat hij dit doet is omdat dan zowel je triceps als je deltaspieren een stuk sneller vermoeid raken dan je borstspieren (wat veel sterkere spieren zijn). Om te zorgen dat de borstspieren ook worden gepushed tot tijdelijk spierfalen, verandert hij zodra de armen en schouders falen direct van oefening, en dan eentje die die spieren er een stuk minder bij betrekt.

DARC (Dynamic aerobic resistance conditioning) is een systeem waarin je krachttraining met high intensity cardio oefeningen combineert. Probeer deze DARC-techniek om meer body te krijgen in je bovenlijf en die perfecte borstspieren op te bouwen!

SET 1 (3 rondes)

  • Dumbbell Bench Press x 10
  • Pec Deck x 10
  • Switch Lunges x 3 sets van 30 sec. werk met 15 sec. rust

SET 2 (3 rondes)

  • Incline Bench Press x 10
  • Supine Cable Pull-overs x 10
  • Squat Jumps x 3 sets van 30 sec. werk met 15 sec rust

Zorg ervoor dat je na je DARC training de eiwitten in je spieren aanvult zodat je optimaal kunt herstellen voor je volgende training!

You May Also Like…

Sixpack fabels: dit zijn de 5 grootste fabels over sixpacks!

Sixpack fabels: dit zijn de 5 grootste fabels over sixpacks!

Sixpack Fabels, er zijn er een hoop! Een sixpack. We weten dat je er eentje wilt (je leest dit artikel bijvoorbeeld). En er is een simpele reden dat je er nog geen hebt: je hebt geluisterd naar advies dat complete onzin is. Ja, helaas zit de fitnesswereld vol...

Sporten met een hittegolf – 4 tips!

Sporten met een hittegolf – 4 tips!

Sporten met een hittegolf Deze week gaat het extreem warm worden in Nederland maar dit weerhoudt jou er natuurlijk niet van om te gaan sporten, want sporten met een hittegolf, hoe kan dat nou het beste? Een stukje fietsen of zwemmen kan prima bij hoge temperaturen....

Waarom je vaker moet zwemmen!

Waarom je vaker moet zwemmen!

Waarom je vaker moet zwemmen Cardio kan je op allerlei manieren doen. Een uur op een loopband of crosstrainer in de sportschool kan al heel gauw saai worden. Dus voor de afwisseling kan je ook vaker zwemmen. Gewoon lekker naar het zwembad gaan en baantjes trekken. Er...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *