Wat is multivitamine?

Een multivitamine is een supplement dat meerdere vitamines en mineralen bevat. Je lichaam kan vitamines en mineralen zelf niet of onvoldoende aanmaken. Om gezond te blijven heb je daarom elke dag nieuwe vitamines en mineralen via je voedsel nodig. Echter is elke dag gezond en gevarieerd eten voor veel mensen een uitdaging. Een multi- (wat ook wel veel of meerdere betekent) vitamine zorgt er dus voor dat je meerdere vitamines binnenkrijgt die een aanvulling kunnen zijn op je dagelijkse gezonde voeding. Vaak zitten alle 13 vitamines en de belangrijkste mineralen in een multivitamine. Het is daardoor een supplement dat je weerstand en je immuunsysteem ondersteunt. De multivitamine gummies van Fitshape zijn een hoog gedoseerd multivitaminen en mineralen complex.

Lees meer..

Waarom multivitamine supplementatie?

Alle vitamines en mineralen zijn even belangrijk om je gezond en fit te voelen. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je alle vitaminen en mineralen in voldoende mate binnen. Een veelgehoorde opmerking is dan ook dat je geen aanvulling nodig hebt als je gezond eet. Wij zijn het hier mee eens, maar in de praktijk is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat slechts een kwart van de Nederlanders iedere dag gezond en gevarieerd genoeg eet. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat de voedingswaarde van onze groenten en fruit tegenwoordig achteruitgaat. Aanvulling in de vorm van multivitaminen kan dus erg belangrijk zijn.

Hiernaast hebben veel mensen last van stress in de huidige drukke tijd. Om te voorkomen dat je opgebrand raakt in tijden van stress, kunnen vitamine supplementen ondersteuning bieden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een multivitamine met een hoge concentratie aan vitamine B bijdraagt aan het verminderen van stressgevoelens. Supplementatie met multivitaminen zal in de huidige tijd je gezondheid dus alleen maar goed doen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat vitaminen en mineralen je helpen om je gezondheid te ondersteunen.

Wat is de toegevoegde waarde van multivitamine bij fitness en sport?

Sporters vragen meer van hun lichaam dan niet-sporters en hebben daardoor van bepaalde vitaminen en mineralen een verhoogde behoefte. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je deze verliest bij transpiratie. Bovendien kunnen sporters die bepaalde voedingsmiddelen uit hun voedingspatroon hebben geschrapt te weinig vitaminen binnen krijgen. Als je intensief sport, zal je ook meer energie nodig hebben. Het kan dan verstandig zijn om een multivitamine met vitamine C te nemen. Deze multivitamine helpt energie vrij te maken uit voeding en bevordert de energiestofwisseling.

Bovendien verschilt je behoefte veel per vitamine en mineraal en kan je ondanks gevarieerde voeding toch nog ergens een tekort van hebben. Vitamine D haal je bijvoorbeeld uit zonlicht en een vitamine D te kort in de koude maanden kan je haast niet compenseren met je voeding doordat het slechts in hele kleine mate in sommige voeding voorkomt.

Wanneer neem ik dit product in?

Multivitamine kun je op elk moment van de dag tot je nemen. Het beste kan je echter een vast moment op de dag kiezen, zodat het een terugkerend ritueel wordt en je minder snel een dosis vergeet. Neem je multivitamine in bij of na een maaltijd. Op deze manier worden de extra vitaminen en mineralen opgenomen bij de rest van de voeding in je maag waardoor je optimaal gebruik maakt van de interactie met de andere nutriënten die in je voeding zitten. Vaak wordt de ochtend, bij je ontbijt, dan ook gezien als het beste moment van de dag om je multivitamine in te nemen.

Multivitamine kopen

Vitamines en mineralen zijn dus onmisbaar bij veel processen in je lichaam. Het is echter niet eenvoudig om dagelijks zo goed en gevarieerd te eten dat je lichaam wordt voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen. Multivitaminen zijn daarom een uitstekende aanvulling op je dagelijkse voeding. Wil jij graag de juiste multivitamine bestellen om geen vitaminen te kort te hebben je dagelijkse voedingspatroon? Bestel dan de multivitamine van Fitshape!

  • Vegetarisch, glutenvrij en vrij van kleur- en smaakstoffen
  • Complete, hoog gedoseerde multivitaminen
  • Lekkere smaak
  • Makkelijk in te nemen