In de ochtend of avond trainen? Wat is beter?

In de ochtend of avond trainen?

De één zweert erbij om ‘s ochtends voordat het amper licht is al te sporten. De ander gaat liever na een drukke dag nog even een uurtje zweten. Bij welk van de twee boek je nou het meest resultaat? Kan je beter in de ochtend of in de avond trainen?Of maakt het helemaal niks uit?

In een onderzoek in The Journal of Biological and Medical Rhythm Research, verzamelden onderzoekers data van 11 verschillende onderzoeken waarbij proefpersonen krachttraining in de ochtend en in de avond moesten doen. Hiermee vergeleken het verschil in trainings tijdstip op de algehele progressie.

In de ochtend

De onderzoekers constateerden dat de proefpersonen die in de ochtend trainden, in staat waren om ’s ochtends een klein beetje meer kracht te ontwikkelen dan zij die in de avond trainden. Het verschil was echter heel klein.

In de avond

Echter, wanneer proefpersonen in de avonduren gingen trainen konden ze ’s avonds wat meer kracht ontwikkelen. Dit was iets meer dan proefpersonen die ’s ochtends hadden getraind. Het verschil was iets groter dan bovengenoemd verschil bij de ochtendtrainers, maar nog steeds erg klein.

Conclusie?

Mensen die sterker willen worden kunnen dus zowel in de ochtend als in de avond trainen, stellen de onderzoekers. Dit betekent dat zowel in de ochtend- als in de avonduren een vergelijkbare krachtverbetering kan worden waargenomen. Ongeacht het tijdstip waarop de krachttoename wordt getest. Datzelfde viel waar te nemen in termen van spiertoename.

Een andere opvallende constatering die werd gedaan, was dat na een trainingsperiode in de ochtenduren de krachtniveaus in deze uren vergelijkbaar lijken te worden met die waargenomen in de avond. Dit in tegenstelling tot een trainingsperiode in de avonduren – hierbij verandert het algemene verschil in kracht tussen de ochtend- en avonduren niet.

In termen van kracht- en spiertoename maakt het dus vrij weinig uit of je in de ochtend of de avond traint – train gewoon lekker op het moment van de dag dat jij het het prettigst vindt! Mocht je nou wat meer energie nodig hebben voor je training, dan kan je hier altijd een kwalitatief hoogwaardig supplement voor nemen!

You May Also Like…

Sixpack fabels: dit zijn de 5 grootste fabels over sixpacks!

Sixpack fabels: dit zijn de 5 grootste fabels over sixpacks!

Sixpack Fabels, er zijn er een hoop! Een sixpack. We weten dat je er eentje wilt (je leest dit artikel bijvoorbeeld). En er is een simpele reden dat je er nog geen hebt: je hebt geluisterd naar advies dat complete onzin is. Ja, helaas zit de fitnesswereld vol...

Sporten met een hittegolf – 4 tips!

Sporten met een hittegolf – 4 tips!

Sporten met een hittegolf Deze week gaat het extreem warm worden in Nederland maar dit weerhoudt jou er natuurlijk niet van om te gaan sporten, want sporten met een hittegolf, hoe kan dat nou het beste? Een stukje fietsen of zwemmen kan prima bij hoge temperaturen....

Waarom je vaker moet zwemmen!

Waarom je vaker moet zwemmen!

Waarom je vaker moet zwemmen Cardio kan je op allerlei manieren doen. Een uur op een loopband of crosstrainer in de sportschool kan al heel gauw saai worden. Dus voor de afwisseling kan je ook vaker zwemmen. Gewoon lekker naar het zwembad gaan en baantjes trekken. Er...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *