Duursport supplementen: welke supplementen zijn het beste?

Supplementen voor tijdens je duursport

Fitshape biedt met het assortiment niet alleen supplementen aan voor krachtsporters maar ook voor duursporters. Wij krijgen vaak de vraag welke supplementen nou bij duursport passen. In dit artikel lichten wij een paar producten uit die geschikt zijn voor duursporters.

Duursport supplementen

Supplementen kunnen een goed gebalanceerd dieet nooit vervangen, ze kunnen je echter wel ondersteunen en je prestaties naar een hoger niveau tillen. Daarnaast kunnen supplementen je helpen met herstel, spiergroei en kracht.

Omdat de meeste duursporten buiten plaats vinden is het ook belangrijk om een goede weerstand op te bouwen. Duursporters die bang zijn dat hun weerstand wordt verlaagd door een zware training doen er goed aan om een goede basis te hebben qua voeding. Weet je nou niet precies wat en wanneer je moet eten? Vul dan ons gratis sportvoedingsadvies in!

Supplementen voor de training

Het lichaam moet voor een training altijd voorzien zijn van voldoende energie, dus brandstof voor de spieren. Je wilt het uiterste van je lichaam vragen en je bereidt je lichaam daar ook op voor. Energie is daarom erg belangrijk om voor de training te nemen. Zorg ervoor dat je voor je training altijd je lichaam voorziet van koolhydraten. Een goede keuze is de Boost Gel. Dit is een koolhydraatproduct met langzame koolhydraten die geen grote schommelingen veroorzaakt van de bloedsuikerspiegel. Het voorziet het lichaam daarom continu van energie. Het is onder duursporters een zeer populair product. Ook kan je kiezen voor de Fitshape Performance Drink. Fitshape Performance Drink is niet alleen een energiedrank voor een goede vochtbalans, maar bevat ook een speciale combinatie van creatine, aminozuren en koolhydraten.

Supplementen tijdens de training

Het is voor duursporters belangrijk om voldoende te drinken tijdens een training. De Endurance Drink is de perfecte sportdrank voor duursporters. Tijdens het sporten verlies je niet alleen vocht, maar ook koolhydraten (energiebron voor het lichaam) en mineralen. Een vochtverlies van ongeveer 2% van je lichaamsgewicht kan je prestatie al doen dalen. Je kunt dit het beste tegengaan met het drinken van een energiedrank (voor een snelle opname) tijdens het sporten. Fitshape Endurance Drink is een speciale op koolhydraten gebaseerde sportdrank.

Naast een Isotone drank zijn ook onze Energy Gels erg populair onder (professionele) duursporters. Fitshape Energy gel werkt effectief en is gemakkelijk verteerbaar. De gel bevat maar liefst 50 gram snel opneembare koolhydraten en ze kunnen zonder water genuttigd worden, lekker handig! Professionele wielrenners en marathonlopers zweren bij energie gels.

Supplementen na de training

Net als bij krachtsport is het belangrijk om voldoende eiwitten in te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat duursporters sneller herstellen door na de training een shake met eiwitten en snelle koolhydraten in te nemen. Power & Herstel is een combinatie van hoogwaardige eiwitten, vezels, koolhydraten, aminozuren, vitaminen en calcium. De samenstelling is speciaal ontwikkeld voor sporters die snel willen herstellen.

Wil je exact weten welk supplement bij jouw sport en doelstelling past? Vul dan ons gratis sportvoedingsadvies in en ontvang binnen een aantal werkdagen jouw advies! Heb je een vraag laat het ons dan weten hieronder in een reactie of via social media!

You May Also Like…

De beste afvaltips!

De beste afvaltips!

Hoe kun je afvallen en lekker blijven eten? De afvaltips van Fitshape. Iedereen heeft wel eens dat gevoel van 'hoe fijn zou het zijn om net even een paar kilo lichter te zijn'. Je broek zit net wat minder strak en je hebt gewoon net wat meer energie. Alleen heel veel...

Hoeveel eiwit heb je nodig om spiermassa te stimuleren?

Hoeveel eiwit heb je nodig om spiermassa te stimuleren?

Eiwitten om Spiermassa te Stimuleren Of je nou fanatiek in de sportschool sport, of een fanatieke voetballer bent. We weten allemaal dat eiwitten belangrijk zijn om spierherstel en groei te maximaliseren. Maar hoeveel eiwit heb je exact nodig om spiermassa te...

Pre-workout Supplementen

Pre-workout Supplementen

Pre-workout Supplementen, wat doet het voor je? Vandaag gaan we het eens hebben over onze pre-workout supplementen. Vaak denken sporters dat alleen echte fitness fanaten gebruik maken van een pre-workout, maar wij hebben ze voor elke sporter in ons assortiment. Het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *