Proteïne shake voordat je naar bed gaat, waarom is dit goed?

Proteïne shake voor het slapen gaan

Vroeger als klein kind kreeg je vaak een warm glas melk voor het slapen gaan, dus zo gek is het niet om nu een proteïne-shake te nemen voordat je je bed induikt. Dat dit goed is voor je spiermassa was al redelijk bekend, maar waar zou dat toch door komen?

Proteïne shake en je slaap

Onderzoek toont aan dat slaap een uniek moment van voedselinname voor het stimuleren van spiergroei kan zijn, terwijl dit geen toename van het lichaamsvet leidt.

Aan de Universiteit van Maastricht is een onderzoek gedaan door de docent Dr. Tim Snijders. Hij deed dit onderzoek met 44 gezonde jonge mannen in 12 weken. De helft kreeg voor het slapen een eiwit-shake met 30 gram caseïne en 15 gram koolhydraten en de andere helft kreeg een energierijke drank voor het slapen gaan.

Beide groepen eindigden met een verbeterde 1RM op de squat en grotere quads. Maar de mensen die een shake voor het slapengaan dronken kregen significant meer spierkracht en spiermassa!

Spieren kunnen dus alleen groeien en herstellen wanneer de juiste bouwstenen – aminozuren uit eiwitten – in het bloed aanwezig zijn. Maar in tegenstelling tot bloedglucose slaat het lichaam geen aminozuren op en geeft het geen afgifte om vrijwel constante circulerende niveaus te handhaven.

Conclusie

Het is op basis van dit onderzoek uiteraard nog niet mogelijk om harde conclusies te trekken. Toekomstig onderzoek moet meer duidelijkheid geven over dit fenomeen. Maar de bovengenoemde onderzoeksresultaten beloven in elk geval veel goeds – het is dus zeker het proberen waard om een wei-eiwit shake te kopen om deze voor het slapen gaan in te nemen!

Gerelateerde producten

 • eiwit 85

  Eiwit 85

  From: 16.50
 • Shakebeker

  Shake beker

  4.50
 • Vitamine-C

  Vitamine C

  14.95
 • Vitamine-D3

  Vitamine D3

  14.95

You May Also Like…

Sport en Voeding tijdens je vakantie

Sport en Voeding tijdens je vakantie

Sport en Voeding tijdens je vakantie De laatste week mogen we hier in Nederland echt niet klagen qua weer maar velen van jullie zullen toch ook op vakantie gaan. Wij krijgen vaak vragen over sport en voeding op vakantie. Vandaar dat wij hebben besloten om een blog...

Na het sporten kan je deze fouten met eten maken

Na het sporten kan je deze fouten met eten maken

Fouten met eten na het sporten Er zijn ontzettend veel supplementen waarmee je weer kan 'bijtanken' na het sporten. Echter maken veel mensen nog steeds fouten met hun eten na het sporten. Hoewel er een juiste tijd is voor deze producten is het niet perse nodig om na...

Vet verliezen zonder trek: 9 manieren om vet te verliezen

Vet verliezen zonder trek: 9 manieren om vet te verliezen

Hoe verlies je vet zonder dat je de hele tijd honger hebt? Je kunt best een calorie tekort hebben zonder heel de dag te leven op konijnenvoer en rijstwafels. Soms is het leven niet zo moeilijk als dat iedereen denkt en dat geldt ook voor vet verliezen. Check deze 9...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *